Pages

Labels

Blogger tarafından desteklenmektedir.

27 Mayıs 2013 Pazartesi

En Temiz Plaj!

DÜNYANIN EN GÜZEL TEMİZ PLAJLARI KUŞADASI'NDA

 

Kuşadası plajları dünyaca ün yapmış plajlar’dır. Kuşadası Plajları Mavi Bayrak almış tertemiz denizi ve eşsiz kumu ile Kuşadası sevenlerine yıllarca ziyaretçilerini ağırlamaktadır bu ziyaretçiler arasında nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya kalan Caretta Caretta deniz kamlumbağaları da yumurtlamak için Kuşadası Davutlar plajını tercih etmektedir.
Kuşadası Plajları’nın sahili kumluk olup ortalama 50 metreden sonra derinlik 1.60 cm civarına gelmektedir. Plajlar genellikle rüzgarsız, sakin dalgasız olmakta Ağustos aylarında ve akşam saatlerinde ve deniz dalga yapmaktadır. Kuşadası Plajları halk plajları olup plajlara girmek ücretsizdir yalnız plaj üzerindeki işletmelerde şemsiye ve şezlonglar ücretlidir.
Kuşadası Plajları arasında en ünlü olanı Kadınlar Denizi Plajı’dır 600 metrelik sahil şeridi ile oteller bölgesinde yer almaktadır.
Günü birlik tatilcilerin ve piknikçilerin en çok tercih ettiği plajların başında Sevgi Plajı ve Milli Park plajları yer almaktadır.Kuşadası Plajlarının genelinde su sporları yapılabilmektedir. Bunlar arasında Jet ski ,paraşüt, kano, Deniz bisikleti, su altı sporları bulunuyor. Kuşadası’na geldiğinizde Samos Adasını görmeden gitmek olmaz. Kuşadası'nın deyim yerinde ise burnun dibinde olan Samos Adası Kuşadası'ndan kalkan feribotlar ile 1.5 saatlik deniz yolculuğu sonrası ulaşabilirsiniz. Şuan aklınıza gelen tek şey vize alınması gerekli çok sorunlu bir iş ayrıca adada konaklamak çokta pahalıdır düşüncesi olduğu aşikardır.Geçtiğimiz aylarda Yunanistan hükumeti Türkiye’den kendi adalarına vizeyi kaldırmış bulunmaktadır.Elçiliklere gidip zahmetli bürokratik işlem yerine,uzun yıllar Kuşadası'ndan Yunan adalarına tur düzenleyen aynı zamanda feribotları ile  hizmet veren  Meander Travel isimli firma Pasaportu  olan her Türk vatandaşının 1 fotoğraf ve Pasaport ile 1 gün sonrasına 15 günlük Adalara Vize almaktadır.Bu süre zarfında başka adaları da ziyaret edebilirsiniz. 
KUŞADASI VE ÇEVRESİ TARİHİ YERLERİMİZ


Kuşadası Tarihi Yerler Kuşadası ve bölgesi tarih açısından medeniyetler beşiği olmuştur,tarihte yer etmiş bir birçok medeniyetler bu bölgede kurulmuştur. Bunlar arasında Efes (Ephesus) M.Ö.6.000 yıllara dayanmaktadır. Efes gibi tarihte yer etmiş Milet antik şehir, Priene antik şehirler Kuşadası’na 40 km çapta yer almaktadır. Efes Antik Şehir’i yılda ortalama iki milyon ziyaretçi gezmektedir.Hristiyanlar için çok ayrı bir öneme sahip Meryem Ana’nın evi Selçuk ilçesinde yer almaktadır. Kuşadası’na tatile gelen birçok hıristiyan Efes ve Meryem Ana’nın evini ziyaret etmektedir. Efes ve Meryem Ana’yı görmeye geldiğinizde Selçuk Müzesi’ni görmenizi tavsiye ederiz.
Efes çevresinden çıkartılan heykel insan kaideleri gördükten sonra içiniz ürperecek heykellerin canlı olduğunu düşüneceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Translate

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı